Seminar 'Nieuwe internetstandaarden' op 9 oktober in Den Haag

Gepubliceerd op 03-09-2014

Op donderdag 9 oktober vindt in Den Haag het Seminar 'Nieuwe internetstandaarden' plaats. Die middag wordt er onder andere gesproken over DNSSEC, DKIM en DMARC.

Die laatste twee technologieën bouwen voort op DNS (SEC) en bieden een validatie-mogelijkheid voor het bestrijden van spam en malware. Daarbij voorziet DKIM zowel mail body als headers van een digitale handtekening die via DNS gevalideerd kan worden.

DMARC gebruikt het DNS-systeem om policies voor DKIM en SPF te publiceren. Daarin specificeert de domeinbeheerder welke servers als mail gateway mogen fungeren, en wat te doen met berichten die van een ander systeem afkomstig zijn. Bovendien gebruiken grote mailverwerkers als Google, Microsoft en Yahoo! DMARC om informatie over binnenkomende berichten terug te sturen naar de beheerder.

Programma

Dit seminar wordt georganiseerd door ECP, Forum Standaardisatie en IPv6 Task Force, met support van SIDN, ISOC.nl en het Ministerie van Economische Zaken.

Onder meer de volgende vragen komen aan bod:

  • Hoe implementeer ik IPv6 veilig voor mijn website en e-mail?
  • Hoe kan ik mijn Domeinnaam beveiligen met DNSSEC ?
  • Hoe kan ik zelf domeinnamen van anderen valideren op DNSSEC?
  • Hoe kan DKIM voorkomen dat mijn domeinnaam wordt misbruikt voor phishing?

Aan het woord komen o.a. Chris van 't Hof (Tek Tok) als dagvoorzitter, Vint Cerf met een videoboodschap (grondlegger internet, Google) en Olaf Kolkman (chief Internet Technology Officer, Internet Society) als keynote.

Tijdens de bijeenkomst zijn er diverse workshops en kunt u zich opgeven voor een gratis speed date met een consultant om te kijken hoe deze internetstandaarden bij uw organisatie geïmplementeerd kunnen worden.

Uiteraard is er tijdens en na de bijeenkomst voldoende gelegenheid om te netwerken.

Het volledige programma kunt u hier bekijken.

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos. U kunt zich aanmelden op de ECP website.

Gegevens

Seminar 'Nieuwe Internetstandaarden'
Datum: Donderdag 9 oktober 2014
Tijd: 12.00-17.00 uur, met aansluitend een borrel
Locatie: 7AM, Buitenhof 47, Den Haag

Terug naar het nieuwsoverzicht