Nieuwe kwetsbaarheden in DNS maken DNSSEC-validatie noodzakelijk

Gepubliceerd op 28-10-2013

In de afgelopen weken zijn er twee wetenschappelijke studies verschenen die nieuwe kwetsbaarheden in het DNS -systeem beschrijven. Daarnaast is er wederom een aantal registrars en registrar resellers gehackt, wat duidelijk maakt dat DNS en de provisioning van DNS steeds vaker doelwit zijn van aanvallen op de internet-infrastructuur.

Er zijn al veel individuele kwetsbaarheden om bij te houden. Er is echter wel één ding dat professionele internet-infrastructuurleveranciers kunnen doen om niet vatbaar te zijn voor een toenemend aantal kwetsbaarheden. Door DNSSEC -validatie te doen op DNS resolvers, zijn de meeste aanvallen niet mogelijk.

Lees hier het volledige case-verhaal

Antoin Verschuren

Auteur: Antoin Verschuren

Functie: Technisch adviseur
Bij SIDN sinds: 2005

Relevante opleidingen:
Electrotechniek aan de TUE

Vorige werkgevers:
Ik bekleedde diverse functies bij internet service providers van het eerste uur, waaronder IAE, bArt, en VIA Net.works, tegenwoordig Claranet.

Wat ik doe bij SIDN:
Sinds 2005 werk ik bij SIDN als 'Technical Policy Advisor'. Eerst op de afdeling Policy & Business Development, tegenwoordig bij ICT.
Als technisch adviseur is het mijn verantwoordelijkheid om onderzoek te doen naar en advies te geven over technologische ontwikkelingen en concepten, zodat technische verbeteringen en vernieuwingen tot stand komen. Ik richt me daarbij vooral op de impact van technisch beleid en vertaling van technische ontwikkelingen naar visie.
Samen met de andere technisch adviseurs behartig ik de belangen van SIDN en de lokale internetgemeenschap in, onder andere, de IETF- en RIPE community, DNS-OARC, ICANN en CENTR.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht