DNSSEC Portfolio Checker op sidnlabs.nl

Gepubliceerd op 27-07-2012

Registrars en andere DNS operators die domeinnamen in hun zone gesigned hebben met DNSSEC , kunnen voortaan snel en eenvoudig controleren of er fouten in hun domeinnamenportfolio zitten indien internet service providers (ISP’s) validerend gaan resolven. Vanaf vandaag is er namelijk een SIDN Portfolio Checker in betaversie beschikbaar op de website van SIDN Labs.

Eenvoudig

Wanneer je een flink aantal domeinnamen wilt beveiligen met DNSSEC, bestaat er altijd het risico dat niet alle domeinnamen correct gesigned zijn. Dit kan, wanneer ISP’s eenmaal validerend resolven, leiden tot bereikbaarheidsproblemen. Om te controleren of alle domeinen bereikbaar zouden zijn bij een validerende resolver, heeft SIDN Labs de DNSSEC Portfolio Checker ontwikkeld. De Portfolio Checker werkt heel eenvoudig: je plaatst de domeinnamen die je wilt controleren in een csv-bestand en upload deze naar de Portfolio Checker. De Checker genereert vervolgens een csv-bestand dat aan ieder record de status (bijv. secure, insecure of bogus) toevoegt.

Beta

De Portfolio Checker maakt gebruikt van een DNSSEC resolver bij SIDN. Je kunt er dus alleen mee controleren of uw DNSSEC-domeinnamen goed werken en niet of een ISP ook DNSSEC ondersteunt. De Portfolio Checker werkt niet alleen voor .nl, maar voor alle extensies. SIDN zal de Portfolio Checker zelf gebruiken voor statistische doeleinden (percentage errors in de .nl-zone, etc.), maar geen data publiceren over individuele domeinnamen of registrars. De software is beta en geen door SIDN ondersteund product, maar een concept in ontwikkeling binnen SIDN Labs. Toekomstige versies van de Portfolio Checker zullen we dan ook via www.sidnlabs.nl aankondigen.

Meer weten over de SIDN Portfolio Checker? Mail naar labs@sidn.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht