16 december: webinar "Update over anycast, DNSSEC en AbuseHUB voor ISP's"

Gepubliceerd op 06-12-2013

Op maandag 16 december organiseert SIDN een webinar waarin onder andere DNSSEC wordt besproken. De nadruk zal daarbij meer op de validatie van al beveiligde namen liggen dan op de ondertekening van nog niet beveiligde domeinen. Inmiddels is immers bijna een derde van de .nl-domeinen (1,7 van de 5,4 miljoen) van deze cryptografische beveiliging voorzien. Daarmee loopt Nederland ver vooruit op de rest van de wereld. De validatie bij clients en caching name servers komt echter nu pas langzaam op gang.

Andere onderwerpen die tijdens dit webinar aan bod komen zijn Anycast en de Abuse Information Exchange. Anycast is een technologie om de beschikbaarheid van een domein te verhogen. Daarvoor worden meerdere redundante systemen opgezet, waarbij clients verbindingen kunnen maken op basis van beschikbaarheid en locatie. Parallel aan de globale anycast-infrastructuur is nu ook een lokaal anycast-netwerk uitgerold, onder andere bij Leaseweb.

De Abuse Information Exchange is een initiatief van KPN, SIDN, Solcon, Tele2, UPC, XS4ALL, Zeelandnet en Ziggo. Doel is om informatie over botnets te verzamelen en te centraliseren. Vorige maand lanceerde de vereniging de AbuseHUB, een systeem waarmee botnets en besmette computers beter in kaart kunnen worden gebracht.

Centraal thema van dit webinar is dan ook een veiliger en betrouwbaarder internet.

Aanmelden

Webinar: "" target="_blank">Update over anycast, DNSSEC en AbuseHUB voor ISP’s"
Tijd: maandag 16 december, 16:00-17:00
Aanmelden: https://www.onlineseminar.nl/sidn/

Terug naar het nieuwsoverzicht